Περιποίηση Σώματος-Τι χρειάζεσαι;

Η υγεία που αφορά το δέρμα του σώματος είναι εξίσου σημαντική με την υγεία που πρέπει να αντανακλά το δέρμα του προσώπου και παίζει καθοριστικό ρόλο στην εσωτερική αρμονία, προσωπική ικανοποίηση και σωστή ψυχολογική διάθεση. Είναι λοιπόν ένας τομέας φροντίδας και περιποίησης ο οποίος δεν πρέπει να παραμεληθεί. Η σωστή φροντίδα του από άκρη σε άκρη θα σας ανταμείψει χαρίζοντας σας την ομορφότερη εικόνα του.

Για να διατηρήσετε το δέρμα του σώματος σφριγηλό, μαλακό και όμορφο πρέπει να το περιποιείστε σωστά σε καθημερινή βάση.

Εκτός από την εσωτερική περιποίηση, φροντίστε να ενυδατώσετε το σώμα σας και εξωτερικά. Χρησιμοποιείστε τα ενυδατικά μας προϊόντα, τα οποία θα σας βοηθήσουν  αποκαταστήσετε την επιφανειακή υγρασία αποκτώντας μια βελούδινη αίσθηση και ελαστικότητα. Τα ενυδατικά αυτά προϊόντα μπορείτε να τα εφαρμόσετε στο σώμα σας μετά το ντους απλώνοντας τα με απαλές κινήσεις, ίσως κάνοντας κι ένα απαλό μασάζ. Αν το δέρμα σας είναι ιδιαίτερα ξηρό και ευαίσθητο είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε προϊόντα πλούσια σε μαλακτικά στοιχεία και να κάνετε περισσότερες από μία επαλείψεις, ιδιαίτερα σε σημεία δύσκολα όπως οι αγκώνες και οι φτέρνες.

Απλώστε λοιπόν μια πλούσια ενυδατική κρέμα σώματος κάθε πρωί ή κάθε βράδυ.  

Για το μπάνιο σας επιλέξτε ήπια – ενυδατικά αφρόλουτρα που δεν ξηραίνουν το δέρμα και το αφήνουν με αίσθηση άνεσης (να μην τραβάει).Στο μπάνιο, αποφύγετε το πολύ ζεστό – καυτό νερό γιατί έτσι αφαιρείται όλο το απαραίτητο σμήγμα από το δέρμα με αποτέλεσμα να τραβάει.

Η απολέπιση ή peeling έχει μεγάλη σημασία για την υγεία του δέρματος, διότι ως γνωστό βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων αφαιρώντας με τον τρόπο αυτό τη θαμπάδα και τη λιπαρότητα από το δέρμα.

Η απολέπιση εφαρμόζεται ευρέως στο πρόσωπο αλλά παραμελείται συνήθως στο σώμα. Είναι σημαντικό να γίνει πλέον καθημερινή συνείδηση όλων ότι το σώμα αξίζει και χρειάζεται ανάλογη φροντίδα με αυτή του προσώπου, άρα έχει ανάγκη και την απολέπιση προκειμένου να αποβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα άχρηστα, κατεστραμμένα κύτταρα.

Σε περίπτωση που το δέρμα σας παρουσιάζει ευαισθησία, μπορείτε να χρησιμοποιείτε προϊόντα απολέπισης μία φορά κάθε 10-15 μέρες. Αν όμως διαθέτετε λιπαρό δέρμα ίσως κρίνετε ότι είναι αναγκαία η απολέπιση τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Σε περίπτωση που υποφέρετε από ευρυαγγείες είναι προτιμότερο να μην κάνετε απολέπιση, τουλάχιστον στα σημεία τα οποία παρουσιάζουν την ευρυαγγεία.Τα προϊόντα απολέπισης εφαρμόζονται σε όλο το σώμα με απαλές κυκλικές κινήσεις μασάζ για μερικά λεπτά και αφαιρούνται με άφθονο νερό. Είναι σημαντικό επίσης να μην ξεχνάτε μετά την απολέπιση να εφαρμόζετε την κατάλληλη υδατική κρέμα ή λοσιόν σώματος.

Αν έχετε κάποια προβλήματα όπως ραγάδες, περιττά κιλά, χαλάρωση, κυτταρίτιδα και άλλα, μην παραμελείτε να χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση και δυο φορές την ημέρα τα ειδικά προϊόντα.

Η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα που χρειάζεται συστηματική και εξειδικευμένη αντιμετώπιση ανάλογα με τα αίτια της κάθε περίπτωσης.

Είναι ο χειρότερος αλλά και συνηθέστερος εχθρός των γυναικών. Πρόκειται για κατάσταση που παρουσιάζεται στο 90% του γυναικείου φύλου και συνδυάζει πληθώρα αιτιών που μπορεί να την προκαλούν για αυτό και είναι δύσκολη στην αντιμετώπισή της. Τα αίτια που δρουν και συνδυαστικά τις περισσότερες φορές είναι το κάπνισμα, η καθιστική ζωή, η κακή διατροφή, το άγχος, η κληρονομική προδιάθεση κ.λ.π.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s