Τα βασικά βήματα για λαμπερή επιδερμίδα (Μέρος 1ο)

Από τα 30 και μετά, ο χρόνος αρχίζει να αφήνει τα σημάδια του στην επιδερμίδα. Ο τόνος και η υφή της έχουν λιγότερη ζωντάνια, ρυτίδες και χαλάρωση κάνουν την εμφάνιση τους, οι πόροι διευρύνονται, τα αγγεία στα ζυγωματικά και γύρω από την μύτη σπάνε, ενώ μετά τα 40 εμφανίζονται καφέ κηλίδες στα χέρια και στα μάγουλα, το μέτωπο και το άνω χείλος από την έκθεση στον ήλιο, κάποια εγκυμοσύνη και το αντισυλληπτικό χάπι.

Όμως, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε την επιδερμίδα σας να διατηρήσει την ζωντάνια και την φωτεινότητα της στα 40, τα 50 και μετά.

Βήμα 1ο: Πάρτε βαθιά ανάσα

Η καλύτερη οξυγόνωση της επιδερμίδας βοηθά ορατά τον τόνο της. Μάθετε πως να αναπνέετε βαθιά σε ένα μάθημα γιόγκα. Για να μεγιστοποιήσετε τα αποτελέσματα, τρώτε αντιοξειδωτικές τροφές όπως το μπρόκολο, το σπανάκι, τα δαμάσκηνα, το cale και τα βατόμουρα, που έχουν υψηλό δείκτη Ικανότητας Απορρόφησης Ριζών Οξυγόνου. (ORAC) 

Βήμα 2ο: Σωτήριες Βιταμίνες 

Χτίστε την διατροφή σας γύρω από γεμάτα βιταμίνες φρούτα και λαχανικά. Οι βιταμίνες Α, C και Ε είναι έντονα αντιοξειδωτικές και μάλιστα, η έλλειψη βιταμίνης Α γίνεται αντιληπτή όταν η επιδερμίδα ξεφλουδίζει. Η βιταμίνη C είναι αντιφλεγμονώδης και γι’ αυτό είναι απαραίτητη για την επούλωση και την ανανέωση των κυττάρων καθώς και για το γέμισμα της επιδερμίδας εκ των έσω. Συνεργάζεται εξαιρετικά με την βιταμίνη Ε που ενεργοποιεί την άμυνα του δέρματος και τονώνει την μικροκυκλοφορία, η οποία δίνει φωτεινότητα.  Έρευνα έδειξε πως όταν συνδυάζονται, οι βιταμίνες C και E προσφέρουν διπλή προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία και μειώνουν την ένταση του ηλιακού εγκαύματος. Στις ετικέτες των τροφίμων μπορεί να δείτε την βιταμίνη C με το όνομα ασκορβικό οξύ ή L-ασκορβικό οξύ, και την βιταμίνη Ε ως αλφατοκοφερόλη ή τοκοφερόλη.

Βήμα 3ο: Ενυδάτωση εκ των έσω 

Στην ξηρή επιδερμίδα οι ρυτίδες είναι πιο εμφανείς. Η μόνη φυσική ανακούφιση είναι η ενυδάτωση. Δύο λίτρα νερό την ημέρα, γεμίζουν το δέρμα ” εκ των έσω”, δίνουν λάμψη στα μαλλιά, απομακρύνουν τις τοξίνες από τον οργανισμό και βοηθούν την ανακούφιση τους από τους πονοκεφάλους, εξαιτίας των οποίων μπορεί να δημιουργηθούν κάποιες γραμμές έκφρασης.

 

Βήμα 4ο: Άσκηση η επουλωτική 

Άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι γυμνάζονται συστηματικά έχουν επιδερμίδα που επουλώνεται πιο γρήγορα σε σχέση με την επιδερμίδα των ανθρώπων που κάνουν καθιστική ζωή. Βάλτε στόχο 30 λεπτά άσκησης την ημέρα τις περισσότερες φορές την εβδομάδα.

 

Βήμα 50: Ενυδάτωση σε νωπή επιδερμίδα

Απλώστε την ενυδατική κρέμα και τα έλαια σώματος σε νωπή επιδερμίδα αμέσως μετά το ντους. Με αυτό τον τρόπο η υγρασία “σφραγίζεται” και λειτουργεί ως φραγμός σε περιβαλλοντικούς παράγοντες που ξηραίνουν την επιδερμίδα όπως ο αέρας και ο κλιματισμός.

Πηγές: Νέοι για πάντα με φυσικό τρόπο της Susannah Marriott, εκδόσεις Πεδίο, http://www.dk.com.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s