Τα βασικά βήματα για λαμπερή επιδερμίδα (Μέρος 2ο)

  Βήμα 6ο: Απαραίτητα Λιπαρά 

Έρευνα δείχνει πως άνθρωποι με πρόωρα γερασμένη επιδερμίδα παρουσιάζουν έλλειψη σε βασικά λιπαρά τα οποία ενυδατώνουν εκ των έσω, μειώνουν την φλεγμονή και τονώνουν την διάθεση. Τρώτε περισσότερα λιπαρά ψάρια, όπως το σκουμπρί και οι σαρδέλες, λιναρόσπορο, ελαιόλαδο, αβοκάντο, ξηρούς καρπούς και σπόρους. Για μεγαλύτερη απορρόφηση, χρησιμοποιείστε έλαια από ξηρούς καρπούς, σπόρους και φρούτα για να κάνετε μασάζ στο σώμα σας καθώς και σε λοσιόν σώματος και εντατικές θεραπείες ενυδάτωσης.

Βήμα 70: Διώξτε το στρες από την επιδερμίδα σας

Το στρες μπορεί να προκαλέσει σπυράκια, θαμπάδα, πρήξιμο στην περιοχή των ματιών και γραμμές έκφρασης. Σε περιόδους στρες, φροντίστε να τρέφεστε σωστά και να γυμνάζεστε τακτικά. Μια φορά την εβδομάδα προσπαθήστε να εντάξετε στο φορτωμένο πρόγραμμα σας ένα μάθημα γιόγκα. Αν η μόλυνση του περιβάλλοντος στρεσάρει την επιδερμίδα σας, βάλτε περισσότερα αντιοξειδωτικά φρούτα και λαχανικά στην διατροφή σας και χρησιμοποιείστε πάνω στο δέρμα σας έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού και πράσινο τσάι, που δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες.

Βήμα 80: Σταματήστε το κάπνισμα

Το κάπνισμα είναι ο δεύτερος πιο δραστικός παράγοντας γήρανσης της επιδερμίδας, μετά τον ήλιο.

Έρευνες έδειξαν πως η επιδερμίδα καπνιστών πάνω από τα 30, γερνάει 2 φορές πιο γρήγορα από την επιδερμίδα των μη-καπνιστών. Πράγματι, η ” επιδερμίδα του καπνιστή” είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα σταχτί δέρμα με ρυτίδες, διεσταλμένους πόρους και δυσκολία στην επούλωση. Το κάπνισμα συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, μειώνοντας έτσι την κυκλοφορία του οξυγόνου και των θρεπτικών συστατικών, δημιουργεί ένα ένζυμο που καταστρέφει το κολλαγόνο και δημιουργεί ρυτίδες, καθώς τα χείλη σουφρώνουν και τα μάτια μισοκλείνουν κατά την εισπνοή του καπνού.

Βήμα 9ο: Δώστε προτεραιότητα στον ύπνο

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την αναγέννηση και την αποκατάσταση των κυττάρων. Κατά την διάρκεια του εκκρίνονται οι αυξητικές ορμόνες που είναι υπεύθυνες που είναι αναγκαίες για την ανανέωση και την αποκατάσταση της επιδερμίδας, των μαλλιών και των οστών. Η έλλειψη ύπνου αποτυπώνεται πρώτα κάτω από τα μάτια και στην θαμπή επιδερμίδα.

Βήμα 10ο: Χρησιμοποιείστε καλλυντικά για την ηλικία σας

Ψάξτε για καλλυντικά τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες της επιδερμίδας και του τρόπου ζωής σας, σύμφωνα με την ηλικία σας. Οι αντιγηραντικές ανάγκες που έχει μια επιδερμίδα στα 30 είναι διαφορετικές από αυτές μιας επιδερμίδας μετά την εμμηνόπαυση. Η βιομηχανία της ομορφιάς ανταποκρίνεται σε αυτά τα δεδομένα και μαζί με δερματολόγους, δημιουργούν συνθέσεις που απευθύνονται στις διάφορες ανάγκες που έχει η επιδερμίδα σας στην ηλικία που βρίσκεστε.

 

 

Πηγές: Νέοι για πάντα με φυσικό τρόπο της Susannah Marriott, εκδόσεις Πεδίο, http://www.dk.com.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s